КАМИОН ИГРАЧКИ-МЕНТЕТА И КИЛО ОПИУМ В ЧОРАПИ, РАЗТОВАРЕНИ НА МИТНИЦАТА

Цял камион с детски играчки – ментета, откриха и задържаха митничарите на българо-гръцкия граничен пропускателен пункт Капитан Петко войвода. Возилото управлявал българин, пътуващ от Турция за Испания. Получател на Иберийския п-в е гръцка фирма, съобщава Агенция Митници.

Камионът бил натоварен с 398 кашона с общо 4082 комплекта марки  „Барби“ и „Дисни“. Играчките са предимно кухненски и лекарски комплекти, както и боулинг комплекти за малчугани.

Правопритежателите на марките са уведомени. Те своевременно потвърдили, че става дума за фалшификати. От Агенцията не изключват възможността част от ментетата да са били предназначени за българския пазар.

В същия камион митническите служители пипнали други 50 колета с 600 комплекта играчки марка „Никелдон. По същото време на Капитан Андреево пък задържали в румънски автобус 600 фалшиви парфюма. Други 1300 декларирани парфюма в същия автобус се оказали далеч от оригиналните. Имало също 270 чифта маратонки „Адидас“.

Пак на Капитан Андреево изобретателен пътник в автобус, пътуващ от Турция за Румъния, увил около глезените си килограм опиум. Той се оказал иранец, вкарал под чорапите си дрогата, увита в два найлона. 

Автобусни и самолетни билети – www.avtogara-dimitrovgrad.com Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук