ЦЯЛ ДЕН БЕЗ ВОДА ЗАРАДИ ВРЪЗКИ НА ТРЪБИ ПОД ЛИНИИТЕ

контакти

Без вода през целия ден ще бъдат кварталите в Димитровград, северно от жп линията. От 9 часа крановете пресъхнаха в центъра, „Каменец“, „Раковски“, „Простор“. На метри от жп надлеза от ВиК правят връзки на водопровод. Вчера премина успешно пробата под хидравлично налягане на тръбата под релсите. Тя е изградена от нови колектори, както е по изискване за строежа на отсечката Пловдив – Свиленград. Именно заради това се правят връзките със съществуващия водопровод, което е и причина за спиране на водата. Дейностите се извършват паралелно от двата края.

Ще направим усилия до 17 часа да приключим, но може да отнеме и повече време. Работата ще продължим до цялостното изграждане, без да прекъсваме, каза главният инженер във ВиК Петко Ангелов на мястото на ремонта. Той допълни, че от двата края има обособени ремонтни шахти с кранове. Самият реъби така са положени, че позволяват евентуална бъдеща авария да се отстрани без особени проблеми. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук