Църквата: Ако постът бъде механически, се явява безплоден

Постът е необходим и неразделен спътник по пътя на покаяние. Постът е време за самоизпитание, за разкаяние и въздтржане от греха. Ако той бъде механически, се явява безплоден. Каква полза за човека ако пости и в същото време мисли за гнусни дела, ако тялото му се отказва от любима храна, а душата му тъне в грехове? Постът е важна необходимост за нашето спасение, затова нека постим истински и достойно. Да се въздържаме не само от някои храни, но и от лошите помисли отбягвайки съблазните. Само такъв пост ще ни принесе духовна полза, коментират от Българската православна църква.

Великият пост започва от днес и продължава до Великден, който тази година се пада на 8 април. През периода се забранява яденето на месо, мляко, млечни продукти и риба. Риба може да се консумира на Благовещение и Цветница.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук