Цистерна с пропан-бутан пламна в Горски извор, евакуираха жители

Цистерна с пропан-бутан пламна в района на димитровградското село Горски извор малко преди обяд днес. Тя е с обща вместимост 8000 литра, като в нея е имало около 2000 литра. Жители от околни къщи са били евакуирани, тъй като е съществувала опасност цистерната да гръмне, информира началникът на димитровградската противопожарна служба гл. инспектор Иван Пачов.

Той подчерта, че кметът на селото Ангел Георгиев е действал компетентно и навреме, за да създаде добра организация и допълни, че всичко е под контрол. Междувременно, движението е спряно.

Цистерната се е самозапалила в задната си част по време на пътуването. Установен е теч на газ, който се е възпламенил, като пламъците са обхванали и задните гуми.

Пламъчното горене е загасено, но цистерната продължава да изпуска газ.  Тя е била много нагрята и ще бъде охлаждана докато свърши газта.

От Областната дирекция на МВР – Хасково също съобщиха подробности за инцидента. Шофьорът на камиона „Ивеко“ видял, че се е запалил, отбил встрани и сигнализирал. Пламъците са загасени от пристигналите незабавно на мястото спасителни екипи. Шест полицейски патрула са отцепили района и са евакуирали живеещите в близките къщи, като превантивна мярка. По първоначална информация на огнеборците, най-вероятната причина е техническа неизправност на колата. Опасност от отравяния няма.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук