Цирк „Балкански“ представя „Европа под брезентовото небе“ в Димитровград

контакти

Български академичен цирк „Балкански“ и световно известната циркова династия Балкански представят за първи път в Димитровград продукцията „Европа под брезентовото небе“. Тя се посвещава на големите български циркови фамилии, в чест на 120 години от създаването на българския цирк.

Участват артисти от 8 държави – Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна, Португалия, Колумбия и България.

Сред атракциите ще е екстремият номер „Глобусът на смъртта“, изпълняван от шест мотоциклетиста от Колумбия – „Хел Райдърс“. В шоуто със свой дебютен номер ще се отличи удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век“ 2016 и носителка на „Икар“ за цирково изкуство 2017 – еквилибристката Кристина Костова. Майсторски дресури на сибирски норки и котки ще представят гостите от Русия – артисти Крачинови.

Тази година дебют прави внучката на акад. Балкански и дъщеря на Николай Балкански. 6 годишната Мари Балканска ще покаже майсторска езда на пони. За веселото настроение на деца от всички възрасти ще се погрижи най-добрият клоунски дует  на Португалия – Мариани.

Носителите на „Сребърен клоун“ от Световния цирков фестивал в Монте Карло, „Икар“ за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и „Златен век“ – Звезда на Министерството на културата Велизара и Николай Балкански изпълняват легендарния атракцион „Колелото на смъртта“.

Шапитото на фамилия Балкански е най-голямото пътуващо съоръжение на Балканския полуостров. Един от най-красивите циркове в Европа като интериор и дизайн, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2013 г. насам, а от април 2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „Академичен“ от Българската академия на науките и изкуствата.

Цирк „Балкански“ гостува в Димитровград от 12 до 15 октомври. Построен е в парк „Марица“ и ще изнася спектаклите си от 17:00 и 19:30 часа. Билети на касата на цирка, както и на circus-balkanski.eu. Допълнителна информация, на тел. 0878/570 602.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук