ЦИК РЕШАВА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО В РИК – ХАСКОВО

контакти

Централна избирателна комисия /ЦИК/ ще реши кой да е председател на РИК Хасково, след като БСП и ГЕРБ не се споразумяха на заседание днес. То бе свикано в Областната администрация, като част от процедурите за провеждане на предсрочните избори на 5 октомври.

Участваха упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 42-рото Народно събрание и партиите и коалиции с избрани членове на Европейския парламент.  От Коалиция за България участва Минка Стоянова, от ГЕРБ – Евгения Ангелова, Росен Атанасов от ДПС, Кръстьо Кръстев от „България без цензура“ и Антони Пашов от Реформаторския блок. „Атака” не прати свой представител.

Димитър Велев да е шеф на РИК поради доказания му професионализъм и опит при провеждане на избори, предложиха от „Коалиция за България” но срещнаха отпор от ГЕРБ – за Добромир Якимов, със същите мотиви. Плюс факта, че на вота за 42-то Народно събрание и Европарламент партията е получила най-висок резултат. И тъй като взаимните доводи се оказаха напразни, председателският въпрос в Хасково ще решава РИК.

ДПС настоя за секретарското място, а „България без цензура” и Реформаторският блок заявиха желание само за членски места.

РИК – Хасково ще е в състав от 15 души – председател, двама заместник-председатели, секретар и единадесет членове, като съотношението между партиите и коалициите е следното: ГЕРБ – 5 членове, „Коалиция за България“ – същия брой, ДПС – 2 членове, „Атака“, Коалиция „България без цензура“ – ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден“ и коалиция „Реформаторски блок“ по 1 член.

delchev2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук