ЦИК определи условията за гласуване с подвижна избирателна кутия

контакти

Решение за условията и реда за образуване на секции за гласуване с подвижна избирателна кутия в изборите за членове на Европейски парламент взе Централната избирателна комисия /ЦИК/.

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за членове на Европейски парламент от Република България на 26 май имат избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да напуснат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение. Секция за гласуване с подвижна избирателна кутия се образува на територията на всяко населено място не по-късно от 11.05.2019 г. (14 дни преди изборния ден), ако има подадени не по-малко от 10 заявления, се казва в решението, под № 96, повече за което и за други може да проследите на следния линк.

Специално за Димитровград, информацията периодично се обновява на официалния общински сайт – тук. Същевременно, състава на Районната избирателна комисия /РИК/ – Хасково бе определен от ЦИК, за който партиите и коалициите не се разбраха. Председател е Веселина Тенчева Иванова. Заместник-председатели – Атанас Зафиров Янчев, Десислава Юлианова Балтова, секретар – Лейла Айнур Елмаз. Целият й състав – вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук