Център за временно настаняване догодина в Димитровград

Напълно реална е възможността след около година в Димитровград да отвори врати Център за временно настаняване. Той ще бъде единствен такъв в област Хасково и в него ще могат да бъдат настанявани нуждаещи се от покрив и храна, през зимните месеци. Дейността ще бъде делегирана от държавата и Община Димитровград няма да дава пари за издръжка.

Този център ще се прави, с капацитет 16 човека. Имаме пълната подкрепа от Министерството на труда и социалната политика и на Агенцията за социално подпомагане. Това коментира кметът Иво Димов, който вчера се срещна с министъра на образованието Красимир Вълчев, разговаряйки по темата.

Днес Общинският съвет в Димитровград даде съгласие Общината да кандидатства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, с проект за изграждане на такъв център за временно настаняване. Той ще се намира в бивше общежитие на химическия техникум „Проф. д-р Асен Златаров“. Сградата е предоставена от Държавата на Общината през 2013 г., но теренът отдолу е държавна собственост. Предстои стартиране на процедура по прехвърляне, която ще върви паралелно с проекта за Центъра, чието изграждане най-вероятно ще започне от следващата пролет.

Същевременно, министърът е уверил, че до края на тази година ще се опита да осигури средства за ремонт на професионалната гимназия. Амбицията на Общината, пък, е с времето да обнови всички сгради в училищния комплекс.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Поздравявам Ви г-н Димов за решението да има такъв център за хора в нужда, но нека помислим и за животните в нужда през зимните месеци, за тях кога…? Защо не сте първият кмет в България, който, ще възложи да се направят (от отпадъци, палети и т.н.) къщички за бездомните животни които не могат да се грижат сами за себе си? Аз съм един от хората които, бих помогнала безвъзмездно в такава кауза, убедена съм че ще има и други отзовали се. Какво мислите за идеята г-н Димов? Искате ли да бъдете по-обичан и по-уважаван?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук