Цените в Димитровград и другаде. Къде е по-евтино, къде по-скъпо?

контакти

Стандартът на живот в различните държави и градове стана основна тема и повод за сравнения между хранителни продукти и други стоки.

Трудно е да се направят преки наблюдения и съпоставки между отделни магазини, но има сайтове, които предоставят информация от клиентите. Сред тях е numbeo.com – една от най-големите в световен мащаб платформа, използваща предоставени от потребителите данни.

Да сравним Димитровград с други градове. Според числата в платформата, цените на хранителните стоки в Хасково са по-високи с 6.6%. Минимална е разликата при посещение на заведение или ресторант.

На заведение в Стара Загора ще е близо 23% по-евтино за димитровградчани, в магазините е по-скъпо с 9%.

Хранителните продукти във Велико Търново са близо 8% по-високи, а хапването навън излиза с около 11% по-малко.

Да направим съпоставка и с градове в други държави, някои от които са побратимени на Димитровград или поддържа близки контакти.

Цените по ресторантите в хърватския Кутина са над 35% по-ниски, а в магазините – с 8% надолу.

В италианския град Гроссето излизането на ресторант е близо 60% по-скъпо. За хранителните стоки липсва информация, но данните показват, че във Флоренция те са над 100% по-скъпи.

Айзенхютенщат е друг побратимен на Димитровград. Той не фигурира в платформата, затова сравняваме с Потсдам, като столица на провинция Бранденбург, където и двата града се намират. Спрямо Димитровград, в Потсдам хранителните стоки са над 75% по-скъпи, а излизането на ресторант – с 62%.

Допълнителни и по-конкретни данни и сравнения между отделни държави и градове, на линка, отдолу:

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries.jsp?fbclid=IwAR0qAwhrhsmQNGd8RnbjDEgxguAnnsGKhI9dJy6GJ2w4upCPf3Hp8610UdEПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук