ЦЕНИТЕ В БЪЛГАРЕСКИТЕ ХОТЕЛИ – НАЙ-НИСКИ В ЕВРОПА

контакти

България е най-евтината туристическа дестинация в Европа. Това става ясно от информацията на Trivago – най-големият сайт за сравнение на цените на хотели. Средната цена за нощувка в нашата страна е 57 евро. След България се нареждат Румъния (61 евро) и Унгария (81 евро), съобщава pariteni.bg

Гърция пък се очертава като най-евтината туристическа дестинация в Южна Европа и е на четвърто място по този показател, пише Катимерини.

Сравнението е направено въз основа на цените на хотелските стаи в 50 града в 24 европейски страни.

Средната цена за нощувка в Гърция е 92 евро, което представлява осемпроцентово намаляване в сравнение с миналата година.

След Гърция идват други две южноевропейски страни – Испания и Португалия, където нощувката струва около 102 евро. В Кипър тази сума е 113 евро, нощувката в Турция е 137 евро, а в Италия е 139 евро на вечер.

Цените на хотелите в Атина също бележат намаление, достигайки 88 евро на вечер. Това е спад с 22,8% в сравнение с цените преди 5 години, когато там нощувката през юни 2008 г. е струвала 114 евро.

В Мадрид цените също така бележат лек спад, достигайки 101 евро за нощувка. В Лисабон цената е скочила с 30 на сто спрямо миналата година, като сега тя е 130 евро на вечер. Рим бележи спад от 4,4 %, а цената там е 154 евро.

Що се отнася до Истанбул, който е разтърсен от демонстрации и бунтове през изминалата седмица, средната цена на нощувка този месец там е 146 евро. Това е увеличение с 3 на сто спрямо миналата година. Цената за престой в Барселона е същата като тази в турския мегаполис. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук