Ценители опитват „Марсианска трева“ в Дом-музей „Пеньо Пенев“, утре

Новата стихосбирка „Марсианска трева“, на поетесата Ваня Данева, ще бъде представена утре вечер в Дом-музей „Пеньо Пенев“. Ценителите ще могат да й се насладят на 3 ноември, от 17:30 часа. Събитието е част от Есенния салон на изкуствата, организиран от Община Димитровград, изпълнен с множество културни прояви.

„Марсианска трева“ – струва си да се опита, пише за стихосбирката поетът Демир Демирев. Ето какво още казва той:

Психологическият подход към създаването на стихосбирката „Марсианска трева“ на Ваня Данева определя по-нататъшното й повествование. Духовни предпоставки и мотивации пресичат целия път на книгата. Затова преобладаваща е искреността, с която авторът се опитва да постави човешките измерения, вътрешната светлина на мислещия индивид. Търсенето се е оправдало.

Макар да има остри сблъсъци, Ваня Данева не се страхува да надзърне и в потайностите, и в неизследваните дълбини на човешката душа. В стихосбирката Ваня е носталгична и нежна, понякога и сантиментална, трепетът й да улови неуловимото, да разгадае неразгаданото, да опознае неопознаваемото. Стиховете й са едни своеобразни пристанища на думи и образи.

За мене “Марсианска трева“ е интересна. Аз опитах от „Марсианска трева“ на Ваня Данева, хареса ми. Опитайте и Вие.

И все пак, за себе си бих отличил философското в :

  1. Наблюдение
  2. Диво и питомно
  3. Почивен ден
  4. Тъгата
  5. Подготовката – едно малко по-дългичко.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук