Цената на водата ще е социално поносима? В Димитровград без промяна, засега

Законът за водоснабдяването и канализацията е публикуван за обществено обсъждане. Той не предвижда увеличение на цената на водата и това е спекулация. Напротив, в закона са залегнали текстове, които казват, че ще се запази социалната поносимост на цената на водата. Освен това там са залегнали и текстове, които казват, че ще бъде въведено подпомагане за тези, които са с необходимост да бъдат подпомогнати за доставка на вода, коментира пред БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Искане за увеличаване цената на водата в Димитровград внесе ВиК в Комисията по енергийно и водно регулиране /КЕВР/, в края на август. Желанието бе водата да стане 2.26 лева с ДДС от 1 октомври, като в момента за кубик тя струва 1,86 лева с ДДС и не е увеличавана от 2011 г насам.

Отговор от КЕВР няма. Разглежда се нов проектозакон и явно, трябва да се изчака. До края на годината няма да се повишава цената на водата. Ако в следващата година ВиК – Димитровград бъде продадено на ВиК – Хасково, не мога да кажа, заяви, потърсен за коментар, управителят на Водното дружество в Димитровград инж. Георги Тенчев.

Същевременно, припомняме, че отново в края на август, омбудсманът Диана Ковачева изпрати пепоръка до регионалния министър, с настояване да се прилага по-ниска от утвърдената от КЕВР цена на водоснабдителната услуга, предоставяна от ВиК – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук