ЦЕЛИЯТ РЕСУРС НА МВР НА КРАК ПО ИЗБОРИТЕ

контакти

[quote]84 СИГНАЛА, ЗАСЕГА, ЗА НАРУШЕНИЯ, КАСАЕЩИ КОМИСИЯТА ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ[/quote]

Целият ресурс на МВР е включен в охраната на изборния процес, обяви заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ старши комисар Тодор Гребенаров. Създадена е организация за обезпечаване сигурността и спокойното протичане на президентските избори и национален референдум.

Изградени са оперативни щабове на териториите на всички областни дирекции на МВР, както и на столичната. Изборните места в страната са 7062 със 12 249 изборни секции, 162 от които – подвижни. Има изградени 31 Районните избирателни комисии /РИК/ в страната. 276 секции са временно разкрити в места за лишаване от свобода, лечебни заведения и домове за възрастни хора. Възможно е те да се намалят и увеличат при необходимост. Осигурена е денонощна охрана на секциите в събота, а служителите ще участват в транспортирането на изборните материали до съответните комисии.

auto-bannerДиректорът на Дирекция „Български документи за самоличност“ Светлана Ценева припомни, че е създадена организация и звената на дирекцията в цялата страна ще работят в изборния ден, от 8:30 до 19:00 часа. От 1 до 5 ноември е въведено работно време на състава от 08:30 до 17:00 часа, за да могат да осигурят възможността за гласуване на всички български граждани, които по една или друга причина нямат лична карта. От 10 октомври досега служителите са издали 49 400 лични карти. Тези които нямат, ще могат да упражнят правото си на глас с удостоверения, които ще им бъдат издадени за целта.

От МВР припомнят, че от 27 октомври стартираха открити линии за получаване на сигнали от граждани, за нарушения, свързани с предстоящите избори. До този момент са получени 84 сигнала, които основно касаят Комисията по защита на личните данни.

Снимка: МВРПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук