ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: ИВО ДИМОВ НАТРУПА ОПИТ, ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ДОБЪР КМЕТ

Познавам Иво Димов още от учредяването на политическа партия ГЕРБ. Оттогава досега той натрупа опит и това му даде силна тежест да започне с летящ старт първия си мандат в Димитровград и да се нареди сред успешните кметове. Той ще започне втория си мандат с много по-добра основа, с ясни финансови параметри и стратегия, за да реализира управленските си намерения. Това каза в Димитровград председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, на форум за насърчаване и развитие на инвестициите в община Димитровград. Участие взеха още областният координатор на ГЕРБ депутатът Делян Добрев, евродепутатът Ева Паунова и др.

Cvetanov-Dgr-1Започнахме мандата с огромни предизвикателства и проблеми, но успяхме да върнем финансовата стабилност на община Димитровград и максимално добре да усвоим евросредствата. Резултатите са видими. Всички виждате как се промени Димитровград за 4 години, към нова европейска визия. За да има обаче хора, трябва сигурност и гаранции за утрешния ден. Това може да стане само с развитието на бизнеса, икономиката и откриването на нови работни  места. Към това сме се стремили и ще се стремим – да бъдем близо до бизнеса, подчерта кандидатът за кмет на ГЕРБ Иво Димов.

Градоначалникът, мандат 2011 – 2015 г., сподели няколко от важните проекти, които са на път да се реализират в следващите година-две. На първо място, той информира, че проектът за логистичния център в кв. „Мариино“ продължава да стои на дневен ред, но се изчаква правителството в Турция да се стабилизира.

На следващо място, фирма концесионер е готова да инвестира 1 млн. евро в изграждане на мощности за преработка и добив на луга от минералния извор в Меричлери. Продължават разговорите с филмовия продуцент Дейвид Варод, за инвестиционното намерение да се изгради киноцентър на територията на община Димитровград, на едно от бившите поделения. През следващите дни, пък, предстои, чуждестранна компания да вземе окончателното решение и да уведоми Община Димитровград за закупуването на 60 дка парцел. На него, през март 2016 г. ще започне изграждането на завод за автомобилни кабели, в който до средата на 2017 г. трябва да работят 3500 човека. Инвестицията коренно ще промени икономическия облик не само на Димитровград, но и на региона.

Още една компания, отново занимаваща се с автомобилната индустрия, работеща с концерна Фолксваген, е изпратила писмо до общината. Амбицията й е да развие международен проект на територията на Димитровград, за над 6 млн. лв. и да разкрие повече от 300 работни места.

Трябва да има прозрачна община и достъпност към бизнеса и хората. Иво Димов притежава качествата, за да реализира подобни политики, каза още Цветан Цветанов.

Какво по-хубаво от това, когато имаш надеждни партньори, оценили възможностите на администрацията. Предстои ни много работа. За да продължим да осъществяваме реално намеренията си, моля за вашата подкрепа на 25 октомври, обърна се към хората Иво Димов. Той още веднъж подчерта, че на предходните местни избори ГЕРБ бе с № 2 в бюлетината, сега е с № 20. Символиката е 2:0 за ГЕРБ, каза кандидатът за кмет на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук