ХЪРВАТСКИЯТ КУТИНА НА ПЪТ ДА СЕ ПОБРАТИМИ С ДИМИТРОВГРАД

контакти

Хърватският град Кутина е на път да се побратими с Димитровград. Кметът на града  Андриа Рудич отправи покана в тази посока. Това той направи от централната сцена на площад „България“, по време на тържествената част за празника на Димитровград.

Преди това Рудич /на снимката/ взе участие на тържествената сесия на Общинския съвет. В изказването си на заседанието той подчерта, че сътрудничеството между Кутина и Димитровград датира от 2012 г. и вече е реализирано културно и икономическо сътрудничество. Хърватинът припомни, че децата на ансамбъл „Звездица“ са гостували на Кутниа миналата есен, взели участие в Международен фолклорен фестивал. Техният ансамбъл „Иванчице“, пък, бе гост на Димитровград тази пролет.

В общия Европейски съюз ние трябва да изграждаме връзки, обосновани от общия ни интерес и да използваме възможностите, за да осигурим по-бързо развитие и по-добър живот на нашите съграждани. Убеден съм, че можем да го направим, реализирайки нашето партньорство, заяви Андриа Рудич.

Дали Димитровград ще приеме подадената ръка за побратимяване предстои да се разбере. Подобен въпрос, след двустранни преговори, ще бъде от компетенциите на Общинския съвет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук