ХУДОЖНИЧКА ОТ АКАДЕМИЯ ЗА ТАЛАНТИ С НАГРАДА ОТ СВЕТОВЕН КОНКУРС

Надежда Митева от димитровградската Академия за таланти спечели поощрителна награда на световния конкурс за детска рисунка, организиран от община Банско. Отличието тя заслужи с изрисувано лице изобразяващо „Дърво на детството“. Тя е на 9 години, а нейната творба се съревновава с още 8000 на автори от 43 страни, съобщи Маргарита Дякова от Академията. Работите оценява жури, след задълбочен анализ, става ясно от официалната страница конкурса.

Проявата организира фондация „Малък зограф“. Творците, на възраст от 4 до 15 години, можеха да избират една от две посочени теми. Първата бе свободна, а втората – „Зелена планета“, без ограничение на материали, инструменти и техники. Творбите изпращаха до 15 юни, като всеки можеше да се включи в надпреварата с две рисунки. 12 автори ще получат златни медали, 24 сребърни, 36 бронзови, 50 вземат почетни грамоти.

Наградените произведения на изкуството ще бъдат показани в изложба на 7 септември в Банско. Тогава Надежда ще пътува към красивия планински град, като разходите по пътуването покрива общината.  

Снимка от Фейсбук страницата на Академия за таланти

За всяка болка има лек – Аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук