Художничката Павлина Копано: Всеки път се завръщам с удоволствие в родния Димитровград

контакти

Всеки път се завръщам в родния Димитровград с огромно удоволствие. Благодаря на Общината и на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, че ми предоставят възможността да представям картините си. Това заяви живеещата и работеща в Истанбул художничка Павлина Копано, при откриването на изложбата си „Светлина-цвят-структура“.

Събитието откри уредникът на галерията Антоанета Станчева, която обясни, че Павлина Копано от близо 20 години твори в едно направление в изкуството – paper art – работа с хартия, изпълнено с богатство на багри, тонове, светлини и сенки. Настоящата експозиция е част от цикъл прояви, посветени на 50-годишния юбилей на авторката.

Изложбата представя работата на Копано от последните години в Истанбул, която в България не е толкова добре позната. Тя предизвика сериозен интерес при откриването, а за доброто настроение на всички се погрижи китаристът Диан Дончев. Картините ще останат в галерията до 10 ноември и си заслужава да бъдат разгледани.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук