Христо Иванов: Пеевски се самовзривява. ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ

контакти

Реформи, регулатори, борба с корупцията и изведнъж Пеевски се самовзривява с поредната фойерверка от безвкусни пошлости, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Това той каза, след като председателят на парламентарната група на ДПС изригна, че Христо Иванов и олигарсите зад него искали да вземат прокуратурата, че той стоял в скута му и пил мазно турско кафе в кабинета му, докато се правели конституционните промени.

Проблемът е, че ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и че не искат да има ясни правила и регламент, с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението – ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“, за това как ще се разпредели цялата тази власт, каза Иванов.

За момента, да, темата е регулаторите, да, темата е как ще бъде избран следващият главен прокурор, да, темата е следващият главен прокурор да не бъде като главния прокурор, който беше избран по времето на доминацията на ГЕРБ и ДПС – Гешев и Цацаров. Ако по мое време бяха избрани такива главни прокурори, аз бих си мълчал, особено на фона на Нотариуса, бих бил по-кротък. Но се надявам да се успокоят страстите и да се върнем към разговора за това как да продължим реформите отговорно, обясни Христо Иванов в първата част на изказването си. Във видеото на novini.bg може да проследите какво каза още той:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук