ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ ПРЕДПОЧИТАНИ ПРЕД ВАКСИНИТЕ ПРЕЗ 2014-ТА

Хранителните добавки са по-предпочитани от клиентите през тази година. Забелязва се отлив на хората, които прибягват до ваксините. Пробива си път мнението, че е по-добре да бъде засилена имунната система на организма, отколкото да се инжектира ваксина за изграждане на антитела. Забелязва се, че и медицински лица започват да обръщат повече внимание на добавките и хомеопатията, обясни фармацефт от димитровградска аптека.

По думите на специалиста, времето за слагането на ваксини е преминало. Активният период е бил през септември и октомври. Ако обаче някой реши да си слага такъв медикамент, трябва да се обърне към личния си лекар за повече информация. Според него, все още не се знае кога ще дойде грипът, дали въобще това ще стане и от какъв щам ще бъде.

В България засега няма нахлул грип. Очакванията са това да стане в края на годината или в началото на следващата. По мнение на медици през сезона епидемията вероятно ще бъде по-масова. Причина за това може да не се окаже някакъв определен щам, а протичането по-слабо на епидемиите в последните 2-3 години.

Ваксината представлява внасянето в организма на човека на омаломощен агент, съдържащ причинител на съответното заболяване. Тя не лекува, лекува собственото ни тяло. Целта е да се стимулира имунната система, която да разпознае външното тяло и да се заеме с унищожението му, както и да изгради имунитет. В последните години обаче в световен мащаб все повече хора започват да се питат дали зад ваксините не се крият някакви опасности. Появяват се все повече документални филми и публикации, които търсят връзка между определени ваксини и тежки усложнения на здравето

[box_info]За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9 [/box_info]

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук