ХОТЕЛЪТ ЗА МЪРТВИ ПО-СКЪП ОТ ХОТЕЛА ЗА ЖИВИ

Траурен обреден дом
контакти

[dropcap]О[/dropcap]т 1 януари 2013 г. общинско предприятие „Траурен обреден дом“ ще извършва нова услуга – престой на покойник в хладилна камера. Цената за това обаче ще е по-скъпа от тази, в немалко хотели. При 24 часово ползване на димитровградския хотел „Москва“, например, единичната стая коства 27 лв., двойката –  35. За същото време в хладилна камера,  близките на починали ще трябва да платят на „Траурен и обреден дом” – Димитровград 36 лв.

Цената бе приета от общинския съвет на последното за 2012 година заседание. Докладната, с предложение хотелът за мъртви да струва 30 лв. с ДДС внесе  кметът Иво Димов. Председателят на Общинския съвет Стефан Димитров предложи добавената стойност да отпадне, тъй като тя не се начислява при такси. Така, с пълно единодушие бе прието и решението.

Финансисти обаче поясняват, че не при всички такси ДДС-то отпада автоматично. Когато става дума за стопанска дейност, каквато ОП „Траурен обреден дом” осъществява в случаят, данъкът задължително се начислявал. Така, де факто цената става  36 лв. Но и 30 да е, хотелът си остава по-достъпен.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук