ХОРА СЕ ВИХА НА ЦВЕТНИЦА

контакти

Хора се извиха на бул. „България“ за светлия християнски празник Цветница. Звучаха пирински, тракийски, северняшки, добруджански мелодии. Сътвориха ги музикантите от оркестър „Звездица“ – Димитровград, оркестър „Зурни“ – Благоевград и Забавно-духов оркестър. Импровизираното надиграване подхванаха читалищните самодейци, любители на фолклора и ансамбъл „Китна Тракия“ от Хасково, общинско предприятие „Детски и младежки център“. Привлечени от тях, в хората се включиха редица граждани. Преди това те бяха предпочели да наблюдават от пейките на булеварда, но хубавата народна музика ги накара да се разкършат на мегдана.

Организаторите от читалище „Звездица“ се погрижиха за доброто настроение на участниците. След всяко музикално представление, задаваха въпроси, свързани с народната музика. Отговорилите правилно получаваха дребни подаръци като награда.   Те провеждат за пета година празника „Хайде на хорото“. От читалището Антония Иванова обясни, че освен за Цветница, проявата тази година е и по повод Международния ден на танца. Той се отбелязва на следващия ден – 29 април. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук