ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОТНОВО БЕЗ ПОДВИЖНА УРНА

Парламентарни избори
контакти

[quote]ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ С ПРОБЛЕМИ МОГАТ ДА УПРАЖНЯТ ВОТ В ОПРЕДЕЛЕНИ СЕКЦИИ[/quote]

Няма да бъде образувана подвижна урна за гласуване на хора с увреждания на парламентарните избори след месец. От общината съобщиха, че е подадено само едно заявление за тази цел. Според закона обаче, за да бъде разкрита такава, е трябвало желаещите да бъдат не по-малко от 10. На 11 април изтече срока, в който гражданите с такива проблеми можеха да направят това. До деня в последната възможна дата нито един гражданин не заяви желание да упражни правото си на вот по този начин. Единственото заявление бе подадено едва вчера. Право да прибягнат до тази мярка имаха тези, които имат документ от ТЕЛК, удостоверяващ увреждането.

Справката показва, че хората с увреждания традиционно нямат интерес към подвижна секция. През януари, когато се проведе националният референдум отново не беше образувана такава. Преди вотът пак течеше законен срок, в който се подаваха такива заявления. И тогава обаче бройката не успя да достигне 10 човека. През януари също беше подадено само едно заявление.

От общината казват още, че в пет секционни избирателни комисии гласоподаватели с увреждане на опорно-двигателния апарат или зрението могат да упражнят правото си на вот. Това са:

–         СИК № 4,  Димитровград, ул. „Бузлуджа“ №1;

–         СИК № 6, Димитровград, бул. „Хр. Ботев“ № 45;

–         СИК № 44, Димитровград, ул. „Д. Димов“ № 1;

–         СИК № 48, Димитровград, ул. „Д. Димов“ № 1;

–         СИК № 76, Меричлери.

В деня на изборите – 12 май, на телефони 0391/68 304 и 0391/68 231 могат да заявят своето желание да им бъде осигурен специализиран транспорт. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук