ХОРАТА НА КУНЕВА: СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ЩЕ ЗАВАРИ СКЕЛЕТИ В ГАРДЕРОБА

България на гражданите
контакти

При започване на работата си служебното правителство ще завари скелети в гардероба. Ужасни неща ще излязат по министерствата. Някои от тях ги знаем, други ги подозираме, трети ще научим. Има много голяма опасност от злоупотреби в последните месеци и дни, тъй като администрацията няма да бъде сменена, заяви на пресконференция Иван Стамболов, член на Националния съвет на движение „България на гражданите“.

Пресконференцията се проведе се в „Клуба на дейците на културата“ /КДК/. Водиха я председателят на структурата в Димитровград Иво Георгиев; Иван Стамболов; Диян Бояджиев, председател на областното ръководство.

Според хората на Меглена Кунева очевидно следващото правителство ще бъде служебно. Няма да се осъществят идеите за кабинет в рамките на този парламент. Настояват от президента Росен Плевнелиев то да бъде изградено от хора, без политическа кариера, отговорно избрани специалисти.

Представителите заявиха, че от всички партии „България на гражданите“ е в най-изгодна позиция. Единствената със заявка за властта, която до този момент не е била в управлението.

Много трудно могат да ни бъдат отправени обвиненията от протестите в последните дни. Основните искания на народното недоволство вече ги издигнахме на последната среща в София. Обявихме се за референдум за свикване на Велико народно събрание, чиято цел да бъде промяна в конституцията. Повече от година апелираме за промяна на избирателния кодекс, каза Иван Стамболов.

Заставаме зад исканията на протестиращите. Смятам, че гражданското общество трябва да бъде по обединено. То се събужда в момента, но трябва да бъдат по-представителни исканията, допълни Иво Георгиев. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук