ХОРАТА В СТРАНСКО: ПРИ ДРУГ КМЕТ МОЖЕШЕ ДА ИМА ЖЕРТВИ В НАВОДНЕНИЕТО

контакти

На среща в село Странско Иво Димов си спомни за тежкото наводнение от миналата есен. „Заедно минахме през едно от най-големите водни бедствия, сполетяло общината на 6-и септември 2014-а година. Слава Богу, нямаше жертви. През следващия мандат ще можем да направим много повече за малките населени места, защото няма да се налага да връщаме стари дългове”, каза Димов пред хората в Странско.

Stransko2Той пое ангажимент общината да направи ремонт на читалището в следващия си мандат. Избирателите в Странско  твърдо застават зад Димов и сегашния кмет на селото Филю Стоев.

На друга среща в село Здравец хората определиха като основен проблем на селото и общината безработицата и липсата на перспектива за младите хора. „След две годишни усилия и преговори, се очаква в Димитровград да бъдат открити завод за кабелни инсталации, фабрика за автомобилни фарове и киностудио. Те ще разкрият над 5500 работни места”, коментира Иво Димов. Zdarvec1

Паркове в Димитровград и знакови за града сгради в миналото, които в момента са затворени, ще бъдат реновирани основно. Това ще стане възможно благодарение на одобрени различни проекти на община Димитровград по Оперативна програма „Региони в растеж” на Европейския съюз, съобщи също така на срещите с избирателите от селата Здравец и Странско и пенсионерски клуб „Наука” в Димитровград кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Иво Димов.

Zdravec2Основно ще бъдат ремонтирани два етажа от Търговския дом с обща разгърната площ от 16 хил. кв. метра. Там ще има конферентни зали с различна големина. Отново ще отворят врати култовият в миналото ресторант „София” и сладкарницата на терасата. Ще бъде реновирана основно и сградата на кино „Медея”. Предвижда се и пълно обновяване на парковете „Марица” и „Вапцаров”. Благодарение на инвестициите от Европейския съюз отново ще отвори врати и лятното кино в Димитровград.

На всички срещи беше изразена категорична подкрепа за Иво Димов и неговия екип. Хората казаха, че вече са избрали бюлетината с номер 20 на предстоящия местен вот на 25-и октомври.

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. то не бяха логистични центрове,киностудия,заводи…Добре че ги има сайтовете да документират обещанията,че то колко му е да се забравят.Не че това има някакво значение.Дума дупка не прави.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук