Хлапета дават прегръдка за левче, при отказ – мятат камъни

контакти

Необичаен начин за изкарване на пари решили да използват хлапета в Димитровград. Стратегията им – да предложат прегръдка срещу заплащане, а при отказ…

Пострадала от действията им е 84-годишна, която съобщила, че на 1 април по обяд в паркче между бул. „Раковски“ и ул. „Гросето“ била пресрещната от двете момчета. Те й поискали пари и показали бележка, на която пишело „прегръдка 1 лев“. Старицата отказала да им даде, при което те започнали да я замерват с камъни, пръчки и други попаднали им предмети. Парче от тротоарна плочка ударило в лицето и разкървавило устата на възрастната жена.

След това, децата побягнали в неизвестна посока. По-късно са установени от полицаите, когато се изяснило, че са на по 10 години, като са си признали за нападението, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Заведената преписка ще бъде докладвана на прокуратурата, поясняват от пресслужбата на полицията. Неизяснено към момента остава дали малолетните са използвали метода „прегръдка срещу пари или камъни по главата“ и спрямо други хора…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук