ХИМИЦИ ПОКАЗВАТ ТЕХНОЛОГИИ НА ПО-МАЛКИ

ПГХХТ Проф д-р Асен Златаров
контакти

Ученици от ПГХХТ „Проф д-р Асен Златаров“ направиха кратка демонстрация за това как трябва да се работи с химически реактиви. Те показаха на по-малки ученици основните правила при използване на колби, спиртни лампи, разтвори и др. Преди това имаше презентация. В нея децата научиха за историческото възникване на химията, за алхимиците и търсенето на философския камък. От нея се премина към науката в днешно време.

Изявата бе част от дефилето „Избрано от магията на химията“, провеждащо се за 6-та поредна година. В него се включиха отбори от три училища – ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Пенчо Славейков“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Те участваха в състезание, разделено на три кръга. Първият бе работа във виртуална химична лаборатория. Вторият, свързан с презентации, на тема „Въздух“, а последния – демонстрация на химични опити. Домакин на проявата бе училището по хранителни и химични технологии. Гимназистите нямаха отбор, като целта бе да насочват в работата по-малките.

След приключване на състезанието, ще бъде определен един най-добър отбор, който ще получи приз. Той е преходен. Миналата година бе спечелен от учениците от  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. На дефилето те го носиха със себе си, за да го предадат на първенеца тази година. Има вероятност той да остане отново при тях, информира Маргарита Никова, отговарящ за Връзки с обществеността в училището. Тя допълни още, че жури от преподаватели ще определи кой от отборите се е справил най-добре. За първа година влияние върху класирането ще окаже допълнително жури, съставено от ученици. Те ще оценяват презентациите във втория кръг, посочвайки отбор фаворит. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук