Хиляди ментета и цигари спипаха при спецакция на Капитан Андреево

Хиляди ментета и цигари са били задържани при специализирана полицейска операция на Граничен контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. Тя е проведена от 12 до 14 декември, става ясно от информация на Агенция „Митници“.

Проверките са извършени на трасе „Вход“ за леки, лекотоварни автомобили и автобуси. В резултат на това са инспектирани 14 моторни превозни средства, предимно автобуси. Установени са значителни количества контрабандна стока – близо 6 000 текстилни и кожени изделия, имитиращи защитени търговски марки, 2 300 фалшиви парфюма, и 7 500 цигари без български акцизен бандерол. Стоките са предадени на Агенция „Митници“ по компетентност, образувани са административно-наказателни производства.

Извършени са и проверки на товарни автомобили и автобуси, при които са установени редица нарушения. От тях са съставени 7 акта за установени административни нарушения, основно за неправомерни манипулации на дигиталните системи на возилата и за технически неизправности.  За тях са съставени общо 21 протокола.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук