ХИЛАРИ КЛИНТЪН ИЗМЕСТИ ИВО ДИМОВ ПРИ БОКОВА

ЮНЕСКО
контакти

Кметът на община Димитровград Иво Димов не успя да се срещне с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. От 29 януари до 2 февруари той беше в Париж и се надяваше да се види с нея тогава. По същото време обаче на визита при г-жа Бокова е била Хилари Клинтън – държавен секретар на САЩ. Това, както и натоварения график на генералния директор, е попречило на кмета да осъществи такава, съобщи служителят „Връзки с обществеността“ в общината Кремена Борисова.

Тя допълни, че Иво Димов се е видял с екипа на ЮНЕСКО. Обсъдили са идеята проектът за архитектурните забележителности в Димитровград да бъде финансиран от организацията, както и други инициативи, включени в програмата на ЮНЕСКО.

През май Ирина Бокова ще пристигне в България. За момента не е ясна точната дата и място. Към нея има покана в това време да посети Димитровград. На място да се запознае с архитектурата и да добие по-ясна представа за нея, допълни Кремена Борисова.

В Париж Иво Димов бе по линия на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Там участва в заседанието на Политическия Комитет на Съвета на европейските общини и региони /СЕОР/. След него се включи и в Международната конференция за жени – изборни представители на тема „Равнопоставеност на половете – приоритет за глобалното развитие”, с организатори СЕОР, кметството на Париж, Комитетът на ООН за равнопоставеност на половете, Обединените градове и местни власти (UCLG) и Metropolis /Световната организация на големите градове/.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук