ХЕРОИН ЗА 3 МЛН. ЛВ. СПРЯН НА „КАПИТАН АНДРЕЕВО”

контакти

31,380 кг. хероин на стойност около 3 милиона лева са спрели днес служители на Агенция „Митници“ и Държавна агенция „Национална сигурност“ /ДАНС/ под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Операцията е част от мерките за противодействие на трафик на наркотични вещества от Турция за Холандия, съобщават от Агенцията.

Дрогата е била укрита в тайник под задната седалка на микробус с българска регистрация. При щателна проверка обаче митничарите на ГКПП „Капитан Андреево” се натъкват на 60-те пакета, увити в кафяво тиксо. Последвалият полеви наркотест показва, че веществото е хероин.

За 24 часа е задържан водачът на микробуса – български гражданин. Повдигнато му е обвинение по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В продължение на операцията в София са задържани и двама чужденци с установена съпричастност към престъплението. Те също са зъдържани за срок до 24 часа и им е повдигнато обвинение.

rk4_ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук