Хероин в пожарогасители откриха при проверка на камион (видео)

контакти

12 кг хероин в пожарогасители откриха служители на митнически пункт Капитан Андреево, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция Митници.

На 21 януари на пункта пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Нидерландия, с шофьор турски гражданин.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При сканиране с рентгенова апаратура са установени несъответствия в плътността на два пожарогасителя, намиращи се в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето.

В хода на физическата проверка, във вътрешността на пожарогасителите са открити полиетиленови пакети, съдържащи хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 12.030 кг, на стойност 2 329 008 лева, оценен за нуждите на съдопроизводството.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

На 22.01.2024 г. с постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият турски гражданин е задържан за срок от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук