Хеликоптер включен в гасенето на пожара в община Свиленград, поискаха и булдозери

Хеликоптер МИ-17 от авиобазата в Крумово е включен в гасенето на големия пожар  между селата Студена и Дервишка могила в община Свиленград. Огънят все още не е локализиран, но към момента няма опасност за хората от близките населени места.

На място продължават да работят екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и служители на МВР, Държавно горско стопанство и доброволци. Спешно извиканият хеликоптер веднага се е включил в операцията и продължава да гаси в района. Поискана е тежка техника – два булдозера от МВР – Пловдив и МВР – Бургас. Поради поривите на вятъра обстановката остава сложна. Областният управител д-р Стефка Здравкована е място и следи ситуацията. При необходимост може да бъде поискана допълнителна помощ, информират от Областна управа – Хасково.

Огънят, според неофициална информация, е възникнал искри при работата на трактор, разчистващ пасища в района.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук