Хванаха тинейджъри, крали желязо и жица

Двама хасковски младежи и момче от Гълъбово са установени за кражба на метална врата от частен дом в Хасково. Сигналът е подаден в първия мартенски ден, а на следващия групата е разкрита. Металната порта младежите на 14, 15 и 16 години задигнали от двора на къща на улица „Ястреб“. Тримата признали действията си и върнали портата с протокол. На следващия ден в Районното управление на МВР в областния град е доведено още едно момче от Хасково, също извършило кражба. По обяд на 2 март, 15-годишният задигнал от строителен обект на булевард „Съединение“  70 лапи за алуминиев кофраж, за което признал пред служителите.

Полицаи са установили и двама отмъкнали кабели от необитаема къща в село Оряхово. При проверка на пункт за черни и цветни метали в Любимец, служителите сгащили двете момчета със  7,6 кг обгорял метал от кабели. В хода на работата станало ясно, че единият младеж е 17-годишен от село Остър камък, другият 15-годишен от село Васково. Двамата влезли в необитаемия дом, измъкнали кабелите от инсталацията, обгорили ги, за да остане само жицата и тръгнали да я предават, но не успели да получат парите, а се сблъскали с полиция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук