Хванаха по сигнал 1312 ментета на „Капитан Андреево“

Расте контрабандата на стоки от Турция. Въпреки редовните конфискации на митническия пункт „Капитан Андреево“, по пазари и магазини в България, нерегламентирания внос на „оригиналдъ“ изделия не секва. Такъв е и случаят от вчера. Стоки с лого на запазени търговски марки, но непроизведени от притежателите им, са иззели при съвместна операция полицаи и митнически служители. Сигнала за евентуалната контрабанда подали криминалисти от ОД на МВР Хасково на колегите си от Митнически пункт „Капитан Андреево“. Отнасял се за автобус, влизащ в страната от Турция.

Колата веднага е отклонена за щателна митническа проверка, при която, в багажа на един от пътниците – 34-годишен жител на град Берковица са установени укрити и недекларирани текстилни изделия и спортни обувки и чехли. Всички 1312 артикула, носели надпис и лого на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателите им. Стоките са иззети са иззети с митническа разписка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук