Хванаха на Капитан Андреево 1200 кг липсващ тютюн

контакти

Липсата на 1200 кг тютюн за наргиле за около 600 хил. лева разкриха при проверка на камион митничари на Капитан Андреево.

Акцизната стока по документи превозвал товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът пристига на пункта на 18 март сутринта на изходното трасе. Латвийският шофьор декларира, че превозва от Латвия за Турция през България 24 пакета, с по 50 кг тютюн за наргиле, както и друга стока, за които представя фактура и транзитна декларация.

При физическата проверка митничарите откриват останалата стока, но от тютюна нямало и следа. С други думи, тютюнът за наргиле е отклонен от митнически режим „Транзит“, информират от Агенция Митници.

Оттам уточниха, че в случая се касае за фиктивен износ. Идеята е впоследствие да бъде изтеглено ДДС или акциз, което няма да стане след разкритието за липсващия продукт.

Срещу шофьора на камиона, с инициали К. К. е съставен акт за установяване на административно нарушение. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за извършване на нарушението. Работата по случая продължава.

Снимката е илюстративнаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук