ХВАНАХА КРАДЦИ НА ГРОЗДЕ В СВИЛЕНГРАД. СЕДЕМ ОБРАЛИ 700 КИЛА

Крадци на грозде задържа полицията в Свиленград, след получен сигнал. Четири жени и трима мъже били спипани вчера следобед докато берат салкъмите от лозов масив в Сива река, съобщават от областната дирекция на МВР.

Пристигналите на място полицаи открили крадците с набрани 20 чувала с тегло 695 кг грозде. Те го иззели с протокол за доброволно предаване. Седмината са отведени в полицейското управление за изясняване на случая.

Не е тайна, че набезите зачестяват всяка година с наближаването на гроздобера. Много собственици се оказват неприятно изненадани при отиването до лозето. Въпреки че гроздоберът свърши на много места, обичайно явление е собственици да пазят на своя глава лозята. Едни имат по-големи масиви. Други обаче разполагат с няколко реда. Някои от тях се принуждават да стоят на пост, пазейки плодовете на своя труд. Това крие рискове, казват мнозина.

Гръцки маслини и зехтин на едро от АНТЕК ГРУП: 0988/900 829 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук