Хванаха двама, помогнали на 9 сирийци и афганистанци да влязат в страната

контакти

Двама са заловени и привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура – Свиленград за подпомагане на 9 граждани на Сирия и Афганистан да преминат незаконно в страната.

Задържаните осигурили транспорт за чужденците. Последните са спипани край свиленградското село Момково на 10 юли вечерта. Близо до деветимата се намирали и обвиняемите, както и лека кола Мерцедес, с българска регистрация.

Мигрантите влезли в България през „зелена граница“, в района на гранична пирамида, в землището на Свиленград. Наблизо ги чакал автомобил, в който се качили. Колата, управлявана от един от обвиняемите, се насочила към Момково, като пред нея се движел мотор, каран от другия обвиняем.

Планът бил чужденците да бъдат оставени в определена местност и след това превозени до Харманли, за което да се получи възнаграждение. Те са настанени в Център за мигранти. Двамата обвиняеми с задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук