Ха, сега, де… Щатски съд лиши Гагарин от първенство в Космоса, даде го на Джон Глен

Съд в щата Флорида обяви полета на Юрий Гагарин в космоса за мистфикация на руско киностудио. В резултат на това, първият човек в космоса де юре стана американецът Джон Глен.

За това решение се бориха американски блогъри, които твърдят, че са събрали доказателства, че руснаците са заснели първия полет на човек в космоса в кино.

По-рано американците бяха обвинявани, че кацането на Луната е инсценирано също в кино.

Джон Глен

Американският съд удовлетвори иска на Удроу Бакински за признаването на астронавта Джон Глен за първия човек в космоса. Съдът призна за убедителни доказателствата в полза на това решение.

Интересно е, че сред доказателствата се твърди, че и самият Юрий Гагарин като личност е измислен. Американските блогъри считат, че неговата роля е изпълнена от театралния актьор Григорий Расторгуев, а полетът всъщност е станал в павилиона на киностудиото в Одеса.

Авторът на съдебния иск смята, че е успял да възстанови справедливостта, а руснаците са длъжни да признаят за „измамата“. Засега няма реакция от Русия на тези изявления и съдебното решение.

Полетът на Гагарин около земята стартира на 12 април 1961 г. Корабът „Восток 1“ е изстрелян от полигона „Байконур“ в 6 часа и 7 минути и след обиколка на Земята се приземява в 7,55 часа. Преди дни бяха отбелязани 60 години от това събитие.

Глен лети на 20 февруари 1962 г. с „Френдшип 7“. Той не е първият американец, който излита в Космоса – Алън Шепърд го изпреварва с близо 11 месеца. Глен обаче е първи който извършва орбитален космически полет, при това три пъти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук