Хасковски сайт за разследвания стартира на 2 юни

Сайт за журналистически разследвания ще стартира в Хасково на 2 юни. Това написа във Фейсбук профила си, а след това потвърди и по телефона известният фотограф и оператор Христо Тотев. Публикацията му е във връзка с търсене на творческа личност – журналист, редактор и фоторепортер, за работа в бъдещото издание. Кой ще е главен редактор, обаче, не можа да каже, с уговорката, че ще се разбере на 2 юни.

Работещите в „Хасковска Афера“ трябва да подкрепят каузата за честна, достоверна и свободна журналистика в България! Те също така трябва да са „безстрашни, безпартийни и безпристрастни – качества необходими поради същността на работата, а именно отразяване на всички нередности и прикрити сделки в администрациите на община Хасково и областна администрация Хасково“, посочено е като условие в обявата. А целта на изданието е: „Чрез журналистически разследвания да откриваме и показваме фактите, на територията на община Хасково, такива каквито са – от по-лесно различимите до тези, от които общественото внимание упорито се отклонява“.

„Хасковска Афера“ няма общо с известния сайт afera.bg, заяви Тотев. – Няма и да е партийно издание. Инициативата е местна, на хора, които искат повече прозрачност в обществения живот.

Снимката е илюстративна, от https://btvnovinite.bg/Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук