ХАСКОВСКИ ДЖАЗМЕН ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ В КАЙРО

Акустично джаз трио
контакти

Хасковският джазмен Митко Русев, изявяващ се и в Димитровград като ръководител на Акустично джаз трио, ще представи България на международния джаз фест в Кайро в Azhar park. Поканата дошла, след спечелена награда от фестивал в Смолян, провел се през миналата година.

От родопския град разпратиха моя музика до организатори на световни фестивали. В Кайро харесали как свиря и ме поканиха да участвам. Фестивалът няма конкурсен характер. По-скоро става дума за създаване на контакти. Ще използвам момента да поканя известни изпълнители да посетят нашата страна, обеща Мутата, както е известен в джаз средите Митко Русев.

Той лети за египетската столица на 20 март. Ще престои там около седмица. В репертоара е включил само своя авторска музика. Ще бъде единствения представител от България. Също така е единствен соло изпълнител. Средствата за престоя на 70% поема Министерството на културата, поясни музикантът.

През 2013 г. в Кайро ще се проведе пето издание на фестивала. Ще бъде открит от Жилберто Жил. Освен музикант, носител на 9 награди „Грами“ и издал 55 албума, Жил е бивш министър на културата на Бразилия. Ще свирят състави от Египет, Мароко, Бразилия, САЩ и др.

Митко Русев е музикант и мениджър на джаз фестивали в България. Организира изяви в Хасково и Димитровград, помага за провеждането на проявите в Банско и Смолян. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук