Хасково се хваща на Голямото българско хоро на 3 март

Част от световната инициатива „Пробуждане с хоро“, с призив за обединение на българите у нас и по света

контакти

Хасково става част от световната инициатива „Пробуждане с хоро“, на „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“, съобщават от Общината. За пета поредна година на Националния празник на България – 3 март, организаторите отправят призив за обединение на българите у нас и по света със символа на непобедимия български дух – българското хоро.

В този ден навсякъде по света, където има българи, ще се извият кръшни народни хора. „Така ще е и в Хасково! На 3 март 2020 г., в 12,00 часа на пл. „Свобода“ в Хасково да се хванем за ръце и да отбележим по български Националния празник на България!“ На този призив на кмета Станислав Дечев вече отговориха: Народен оркестър при община Хасково с диригент Димчо Йорданов, ДТА „Южняче“ с ръководител Галина Щерева, ПАНПТ „Китна Тракия“ с хореограф Иван Иванов, ДТС „Пъстрица“ с хореограф Иван Иванов, ПТА „Хасково“ с художествен ръководител Ана Димитрова, ТА „Южняци“ с художествен ръководител Васко Димов, ТА „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова, Клуб „Воденицата” с ръководител Иван Иванов, Клуб „Веселие” с ръководител Надежда Атанасова, Клуб „Настроение” с ръководител Станислав Иванов, Клуб „Фъртуните на Мишо” с ръководител Мишо Кадиев, Клуб „7/8 б” с ръководител Йорданка Стоянова, Клуб „Любители на фолклора” с ръководител Галина Щерева, Клуб „Дива” с ръководител Нина Василева… Заедно, в един ритъм, за България!

Снимка от споделеното събитиеПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук