Хасково редом до големи световни градове с КИЛОМЕТЪР НУЛА

контакти

Географският център на Хасково от днес е обозначен с арт-инсталацията КИЛОМЕТЪР НУЛА – ХАСКОВО. Тя е изработена и монтирана в сърцето на Хасково от Ротари клуб „Хасково-Аида“. Президентът на клуба Драгомир Андонов и кметът на община Хасково Станислав Дечев откриха официално КИЛОМЕТЪР НУЛА – ХАСКОВО. На церемонията присъстваха членовете на Ротари клуб „Хасково-Аида“, техните приятели от Ротари клуб „Хасково“, жители и гости на града.

„Благодаря от сърце на Ротари клуб „Хасково-Аида“. Тази оригинална инсталация нарежда Хасково редом до световни градове като Рим, Париж, Лондон, Москва, Токио, Мадрид и други“, каза кметът Станислав Дечев. „Както знаете, най-известният маркер за начало на всички пътища от древността до днес, е този в Рим. Именно от т. нар. „златна миля“ тръгва максимата „Всички пътища водят към Рим“. От днес с радост искам да съобщя, че и Хасково има своя КИЛОМЕТЪР НУЛА, от който тръгват всички пътища към света. Но аз вярвам, че всеки човек, посетил поне веднъж красивия ни град, ще се върне тук отново“, подчерта градоначалникът.

Той припомни, че това не е първата инсталация, която Ротари клуб „Хасково-Аида“ дарява на града и съобщи, че идеята за КИЛОМЕТЪР НУЛА – ХАСКОВО съвсем скоро ще бъде надградена, отново в партньорство с членовете на Ротари клуб.

Върху месинговата инсталация са нанесени централната точка на града – нулевият километър, географските му координати, надморската височина, гербът на Хасково и на Ротари клуб „Хасково-Аида“, посоките на света, някои от световните столици, български градове и забележителности. Освен красиво място за снимки и срещи, нулевият център е и отправна точка за опознаване на света, категорични са ротарианци, които днес дариха на града КИЛОМЕТЪР НУЛА – ХАСКОВО.

Снимки и информация: Община ХасковоПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук