Хасково минава на водоноски

Проби, след спирането на кладенците, пак показват завишен уран

контакти

Подмяна на новини, заради проблемите около питейната вода в Хасково, направи днес Нова телевизия. В сутрешния й блок бе изпъчен репортаж с областния управител Минко Ангелов, който след това намери място и на сайта на националната медия.

Публикацията, както личи от снимката, бе със заглавие: „Криза в Хасково: Водата в чешмите не става за пиене и миене, търсят водоноски”, с час на публикуване – 8:18 и  с приложено, около 5-минутно видео, с изявление на областния управител Минко Ангелов.

Малко по-късно, материалът бе променен, като от заглавието изчезна, че водата в чешмите не е годна и за миене. Вижда се, под снимката, че първоначалната публикация, от 8:18 часа, е обновена час след това, и отново – в 10:49 часа.

В репортажа Ангелов казва, че от днес – петък, трябва да бъдат поставени водоноски – първо, в болницата и дома за възрастни хора, постепенно – по всички квартали.

Водоноски ще бъдат предоставени от военните. Водата от чешмите в областния град може да се използва за миене и хигиенни нужди, но не бива да се пие и готви с нея. Причините са, че и пробите, взети след като са спрени кладенците, в които имаше вода с повишени норми на уран, отново потвърждават повишение на радиоактивния елемент.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук