ХАСКОВО И ОДРИН ОБСЪЖДАТ СЪВМЕСТНИ ПРОЕКТИ

България - Турция
контакти

Областният управител Ирена Узунова и заместник-областният управител на Одрин Айхан Озкан ще открия работна среща на потенциални бенефициенти от българо-турския трансграничен регион. Тя е във връзка с Третата покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България – Турция 2007 – 2013 г., съобщават от офиса в областния град.

Работната среща се организира по инициатива от Хасково. Основната цел е подпомагане на потенциалните кандидати от двете области в процеса на установяване на партньорства и идентифициране на проектни идеи за кандидатстване по отворената покана. Крайната цел на програмата е да се повиши капацитета на местните и регионални власти, неправителствените организации и бизнес асоциации, образователни и културни институции  и др. в разработването и изпълнението на съвместни проекти в допустимия граничен регион. За България това са областите Бургас, Хасково и Ямбол, а за Турция – провинции Одрин и Къркларели.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството в сътрудничество с Министерство на европейските въпроси на югоизточната ни съседка стартираха през февруари набирането на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция. Предвиденият бюджет за настоящата Покана за предложения от двете партниращи страни възлиза на 4 697 172 евро. Проектните предложения трябва да попадат в една от двете приоритетни оси – „Устойчиво социално и икономическо развитие“ и „Подобряване на качеството на живот“.

Срещата ще се проведе на 18 март, от 10 часа, в зала „Марица“ на областната администрация. От Одрин вече са заявили участие дирекции и организации, работещи в социалната сфера, здравеопазването, индустрията, селското стопанство, образованието и информацията. Форумът е отворен за представители на институции и организации от  Хасковска област. Желаещите да участват е необходимо да потвърдят на тел. 038/60 80 21 – Желязко Колев, старши експерт в областна администрация. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук