Хасково и Люлебургас ще си сътрудничат като побратимени градове

Кметът на Хасково Станислав Дечев и кметът на Люлебургас Мурат Геренли подписаха във вторник Протокол за сътрудничество между побратимени градове, съобщават от Общината в областния град. Домакин на официалната церемония беше турската община Люлебургас.

На официалното подписване на документа за побратимяване присъстваха генералният консул на Република България в Одрин Борислав Димитров, заместник-кметът на Хасково Танер Емин, Сунай Алиев – общински съветник – член на постоянната комисия „Евроинтеграция, участие по оперативни програми и международни връзки“ в Общински съвет – Хасково, Ваня Христова – директор на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти и екология“, представители на местната власт в Люлебургас.

„Днес официално подписахме Протокол за сътрудничество между Хасково и Люлебургас и вече имаме идеи как да работим заедно по проекти в областта на културата, туризма, спорта, младежките дейности и образованието. Готови сме да надградим тези намерения с още инициативи, които ще ни подскажат хората и бизнеса от Люлебургас и Хасково“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

В Протокола за сътрудничество е записано, че побратимените градове ще си сътрудничат и насърчават осъществяването на съвместни инициативи, проекти и дейности в областите култура и изкуство, младежки дейности и образование, климатични промени, околна среда, местно икономическо развитие, туризъм, социални услуги, енергийна ефективност и други. Хасково и Люлебургас ще си сътрудничат в процесите на съвместно разработване на проекти и дейности чрез местни публични институции и неправителствени организации, образователни институции, бизнес камари и др.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук