Хасково в челната тройка по програмата за саниране, отчетоха от Общината

Преизпълнение на приходите, очаква кметът Добри Беливанов

Община Хасково е в челната тройка в страната по работата по Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради. Постъпилите заявления за финансов интерес по Програмата за саниране са 259, отчитат от администрацията.

През настоящата година са сключени 38 договора с изпълнители за изпълнение на инженеринг – проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи /СМР/. Общата им бройка достигна 75 от стартирането на програмата. В процес на разглеждане е документацията на отворената през август обществена поръчка за избор на изпълнител на проектиране и СМР по 11 обособени позиции, за които кандидатстват рекордните 130 фирми. Подготвена е за обявяване обществена поръчка за още 12 блока. Ремонтът е приключил в 44 от санираните по Националната програма блокове.

Информацията се съобщава в отчет на кмета на Хасково Добри Беливанов, за 2017 г. В него се казва, че събираемостта на местните данъци и такси към края на годината е съпоставима към приходите през 2016 г. Като цяло, за годината се очаква преизпълнение на заложените приходи.

Допълнителни подробности, вижте в предоставения от Община Хасково отчет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук