Хасково вдъхновява художници от цяла България в Националeн пленер по живопис

контакти

В сърцето на най-красивия хасковски парк Кенана, в к-кс „Романтика“, живописци от цяла България творят, вдъхновени от Хасково. Така се казва и Националния пленер по живопис „Хасково-вдъхновение“, в който творците участват.
Днес художниците позволиха творческият им процес да бъде осветлен и повдигнаха завесата, зад която се създават живописните платна, вдъхновени от красотата и
самобитността на Хасково.
„Темата „Хасково-вдъхновение“ провокира всеки от нас, за да интерпретира и да пресъздаде онова, което го е вдъхновило в Хасково“, коментираха художниците.

Освен доказаните имена Константино Льондев от София, Илона Захариева от Кюстендил, Гергана Лалова и Светлана Якова от София, Борислав Данев от Хасково, Таня Атанасова с творчески псевдоним Амфитрита Арт от Хасково, Даниел Русев и Злати Гочев от Хасково, в пленера участва и десетгодишната Георгия Тодева от арт-школа „Пастело“. Тя е ученичка на Даниел Русев и вече е печелила множество национални и международни награди.

По време на Националния пленер по живопис „Хасково-вдъхновение“ стана ясно, че Таня Атанасова, с творчески псевдоним Амфитрита Арт, организира ателие за рисуване. То ще работи с хора от различни възрастови групи. Намира се на ул. “Васил Друмев“ 13 и ще отвори врати през следващите седмици.

Творческите интерпретации на участниците в пленера „Хасково-вдъхновение“ ще бъдат показани пред хасковската публика на 7 септември 2022 г. в Художествена галерия „Форум“. Откриването на експозицията е от 17,30 ч. Националният пленер по живопис се провежда за шести път от Община Хасково и Дружеството на хасковските художници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук