ХАЙГО И ТАЛАНТИ НА СЦЕНА В РАДИЕВО

Концерт на таланти с корени от Радиево сътвори след Коледа читалище „Събуждане 1927”. Специална поканен за изявата бе Хайгашод Агасян, певец, музикант и композитор. Изненада бе обявяването, в края, на клуб от негови почитатели, каквито се оказа, в селото има много. Както и талантливи деца, предизвикали с изпълненията си бурни овации.

Преди това в залата се изнесе урок по родословие със специален гост дългогодишната учителка Кинка Вълчева, съпруга на общественика Вълчо Пенев, написал първата книга за Радиево. Имаше, разбира се и коледари в автентични носии, наричащи, по обичай, за здраве и берекет. А коледуването, пак по обичай, им донесе едра пара от шефа на фирма „Агрофермер” Митьо Вълчев. За щедростта си към читалището през цялата година той, заедно с останалите спомоществователи – „Братя Гьокови” ООД, „Боян Гьоков” ЕТ, „Диамант 93” ООД, получи грамота, подарък и благодарност.

А изявата на талантите с местни корени започна с красивата водеща  Изабела Иванова, бъдеща актриса, четвъртокурсничка в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Глас изви фолк изпълнителката Магдалена Петкова. Пяха и свириха деца с местни корени от Академията за таланти – Даяна Славова, Пламена Генчева, Калоян и Дамяна Георгиеви, Георги Гьоков. Изявиха се гласовитите възпитанички на читалище „Събуждане” – Стефка, Пламена и Десислава, вокална група „Млади таланти”, Диана Боянова, Ясмин Кирилова и Златомир Колев от балетна школа „Галаксико”, 5- годишната Екатерина Иванова.

Черешка на тортата бе общата изява с Хайго на децата от цялата зала. После и вдъхновените от празничната атмосфера солови изпълнения на госта.

Средства за създаване на фонд за стимулиране на млади таланти с потекло от Радиево започва да набира читалището, бе обявено в края на концерта. 

Тя е в ПИБ, с №: BG35FINV91501216375616

Ако имате желание и възможност, подкрепете ни, канят от народната културна институция. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук