Хавел Карагьозов: ГЕРБ е единствената партия, която предлага стабилност в управлението

Израснал съм с проблемите на лекаря. Медицината е мое призвание

Хавел Карагьозов е студент по медицина. Той е на 26 години и е от Димитровград. Завършва медицина в Тракийски университет – Стара Загора, стажант. Хавел Карагьозов е кандидат за народен представител – най-младият в листата на ГЕРБ-СДС за 29-ти Многомандатен изборен район – Хасково.

– Г-н Карагьозов, да поставим в началото може би най-важният въпрос във вашата сфера. Как да излекуваме здравеопазването в България? Вашата и на ГЕРБ-СДС рецепта?

– Платформата на партия ГЕРБ за развитие на здравеопазването включва програми за кадрово обезпечение. Реалният проблем обаче, сравнявайки го със здравеопазването в Европа, е липсата на достатъчно превенция и промоция на здравето. Това включва всички скринингови методи, профилактични прегледи, с които за жалост, хората не са свикнали. Превенцията е разковничето в стабилното здравеопазване на една държава, заедно с промоцията, която откроява най-често срещаните заболявания, проявявани симптоми, за да се търси навременна помощ.

– Проблем в страната е липсата на достатъчно лични лекари и достъп до здравеопазване в малките населени места. Какво е решението, според вас?

– Впечатлен съм от работата на колегите в ГЕРБ, които включиха в програмата си план за кадрово обезпечаване на лекари по малките населени места. Стимулирайки един млад лекар да остане в родния си град, където да се развива, смятам, е най-демократичният подход. Твърдо съм зад позицията на партията за налагането на тази програма. Така няма да има насищане на специалисти в големите областни и частни болници и развитието на младите лекари ще бъде много по-добро.

– Вие сте трето поколение лекар. Приемате ли професията си и като призвание?

– Всеки един, който изучава медицината като наука, трябва да я приема като призвание. Израснал съм с проблемите на лекаря, с разговорите за пациенти и смятам, че освен аз и цялото ми семейство приема професията като призвание. Затова съм я избрал и я следвам.

Ще се развивам в Димитровград. Категоричен съм!

– Споделял сте и преди, че сте решени да се развивате в България, в родния Димитровград. Разбирам, че продължавате да стоите на тази позиция…

– Личният ми стимул да остана е, че две поколения преди мен работят в Димитровград. Ще лекувам вече познати лица, заедно със своите родители. Категоричен съм, че ще се развивам в Димитровград. Много обичам града си, тук ми харесва и искам да работя за съгражданите си.

– Кое мотивира един образован млад човек, като вас, да се занимава с политика?

– За мен лично политиката дава възможност за осъществяването на идеи. Като образован млад човек, политиката е средство, с което може да реализираш тези идеи и да бъдеш полезен на обществото.

– Избрали сте отбора на ГЕРБ-СДС? Защо той заслужава доверие на 2 април?

– Коалиция ГЕРБ-СДС е може би единствената, която утвърди без промяна програмата си, изготвена при предишните избори. Тя представя реален план за развитие на държавата във всеки един отрасъл. За мен е важно, че ръководството дава път на специалистите в отделните сфери да предлагат решения на проблемите, пред които е изправена държавата. Екипите са силно компетентни.

Желаете ли да споделите още нещо?

Призовавам хората да излязат и да гласуват на 2 април. Смятам, че коалиция ГЕРБ-СДС е единствената, която предлага възможност за стабилно управление на държавата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук