ФРОНТОВАЦИ-ВЕТЕРАНИ ДАРИХА ПОСТРАДАЛ ДРУГАР ОТ СТРАНСКО

контакти

Фронтоваци-ветерани дариха със сумата от 400 лв. своя другар от Странско – 91-годишния Пейчо Пейчев, чиято къща пострада от наводнението. Със средствата той и семейството му трябва да покрият нужди за домакинството.

Сви ми се сърцето като видях пострадалата му къща. С ръководството на клуба на ветераните от войните решихме да намерим вариант да му помогнем. Свързах се с председателите на хасковския и на софийския централен клуб на ветераните – Аврам Ниего и Иван Сечанов. От столицата ни отпуснаха сумата, която да дарим на Пейчо Пейчев. С Ниего отидохме до Странско, където с представители на кметството и семейството  направихме дарението, съобщи Мария Тотева /на снимката/, член на ръководството на клуба в Димитровград. Тя е на 86 години и е най-младата сред членовете.

Тотева уточни, че на всеки три месеца трима ветерани, които имат здравословни проблеми, получават по 50 лв. Те също идват от централния клуб, като практиката е от 10 години. Около 45 човека наброяват ветераните от община Димитровград.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук