Френски художник представя изложба в Димитровград

контакти

Френският художник от арабски произход Аббас Бани Хасан ще представи своя изложба в Димитровград. Откриването ще е на 22 май, понеделник, от 17.30 часа в изложбена зала „Асен Крайшников“, към Клуба на дейците на културата (КДК).

Аббас Бани Хасан

Това е едно от големите чуждестранни имена, които са идвали в Димитровград, където за първи път ще изложи свои творби. Той е приятел на България и Димитровград, с когото го свързват приятелства предимно в културните среди. Почти всяка година идва за кратки периоди, както и сега, информира  творецът Гроздан Грозев.

Аббас Бани Хасан е учил в академията в Багдад, след което специализира в Художествената академия в София, преди около 45 години. Впоследствие отива във Франция и се реализира като творец. Има собствена галерия и студио във френския град Нант, участва и в много арт проекти.

В изложбата в Димитровград ще бъдат представени около 30 графики, като в момента авторът работи и с керамика. Според предварителната информация, експозицията ще остане седмица или две.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук